otohaber_logo
Haberler
Ferrari’den Gran Turismo'ya özel sanal otomobil
Ferrari’nin Gran Turismo oyun serisi için tasarladığı tek kişilik konsept otomobili Vision Gran Turismo tanıtıldı ve bu aracın maketi 15 Aralık 2022'den Mart 2023'e Maranello'daki Ferrari Müzesi'nde de sergilenecek.
FERRARI’DEN GRAN TURISMO’YA ÖZEL SANAL OTOMOBİL

Ferrari Vision Gran Turismo, sanal motorsporları dünyası için özel olarak tasarlanan ilk Ferrari konsept otomobili unvanına sahip ve bu araçla birlikte İtalyan üreticinin 75'inci yıl kutlamaları da sona erecek.Vision Gran Turismo konsepti hem oyun tutkunlarına ilham kaynağı olmayı hedefliyor, hem de Ferrari'nin tasarım dilini yeniden şekillendiriyor. Ferrari tasarım stüdyosu tarafından geliştirilen Vision Gran Turismo'nun ilham kaynağı ise 60'lı ve 70'li yıllarda Le Mans 24 saat yarışlarından mücadele eden otomobiller oldu. 330 P3 ve 512 S modellerinin genlerini taşıyan bu konsept, keskin, köşeli hatlara sahip ve devasa hava girişleriyle çıkış kanalları dikkat çekiyor. Kabin yapısı, tekerlek bombeleri, jant tasarımı, arka kanadı ve difüzörüyle sıra dışı bir görünüm sunan bu araç, yere basma kuvvetiyle de oldukça iddialı görünüyor.

Yeni 499P modelinde görev yapan ve 296 GTB, 296 GTS ile 296 GT3'te de yer alan 120 derecelik V6 silindirli, 3,0 litrelik turbo motor bu sanal konseptte bulunuyor. Ayrıca biri arka aksta ve biri ön tekerleklerde bulunan üç elektrikli motor da 326 HP güç üretiyor. Bu araç toplamda 1030 HP güce sahip.Karbon fiber gövdesi bulunan sıra dışı konseptte, elasto-kinematik süspansiyon görev yapıyor. Ağırlık dağılımı önde yüzde 43,5, arkada yüzde 56,5 olan bu aracın virajlarda da yol tutuş özellikleriyle çok iddialı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Formula 1 araçlarında da görev yağan enerji geri dönüşüm sistemi de Vision Gran Turismo'da görev yapıyor. Sade iç mekanda tüm kontroller direksiyondan yapılıyor.

Çift kavramalı 8 ileri vitesli F1 şanzımana sahip Vision Gran Turismo'nun hızı 350 km/s olarak açıklandı. Bu aracın 0-100 km/s hızlanması 2 saniye, 0'dan 200 km/s'ye ulaşma süresinin ise 5,0 saniye olduğu belirtiliyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.