otohaber_logo
Haberler
50'nci yıla özel BMW 3.0 CSL
BMW’nin sadece 50 adet üretilecek olan 3.0 CSL modeli 560 HP gücündeki motoru, manuel şanzımanı ve sıra dışı görünümüyle geçmişi geleceği taşıyor.
50’NCİ YILA ÖZEL BMW 3.0 CSL

Tanıtılan BMW 3.0 CSL modeli, BMW'nin 1971 ile 1973 yılları arasında ürettiği 3.0 CSL'nin anısına geliştirildi. M4 üzerinden tasarlanan 3.0 CSL'nin şişkin ön ile arka çamurlukları, alüminyum kapıları, kaput ve bagaj kapağıyla BMW böbrek ızgarası da önemli detayları arasında yer alıyor.

Ayrıca M4 CSL'den alınan sarı çizgili lazer farlarla stop lambaları, titanyum kaplı son egzoz susturucusu, karbon fiber takviyeli plastik parçalar ve spoyler de bu aracın oldukça sıra dışı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor:




M3 ile M4'ten izler taşıyan iç mekanda siyah Alkantara döşeme ve mat yüzeyli karbon fiber parçalar bulunuyor. 3.0 CSL'de arka koltuklar bulunmuyor ve yerine kask için tasarlanan bir alan yer alıyor, bu sayede aracın hafiflemesini de sağlanıyor. Bu araçtaki karbon spor koktukların kafalıklarında ise alüminyum plakalar var ve kapı içleri de karbondan imale edildi. Beyaz vites topuzu iç mekandaki detaylar arasında bulunuyor.3.0 CSL'nin önünde 20 inç, arkasında 21 inçlik jantlar bulunuyor. Sıra dışı modelde görev yapan sıralı 6 silindirli motor 560 HP güç ve 550 Nm tork üretiyor. Çift turbo beslemeli 3,0 litrelik bu makine için BMW tarihinin en güçlü 6 silindirli motoru olduğu belirtiliyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip 3.0 CSL'nin arka aksında aktif M diferansiyel görev yapıyor ve bu araçta yer alan adaptif M süspansiyon ile M karbon seramik fren diskleri sayesinde daha keyifli bir sürüş özellikleri sunması hedefleniyor.
3.0 CSL'nin detaylı teknik özellikleri açıklanmadı. Ayrıca BMW M departmanının 50'ncı yılı şerefine sadece 50 adet üretileceği belirtilen BMW 3.0 CSL modelinin fiyatı belli olmadı

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.