otohaber_logo
Haberler
Volvo'nun büyük elektrikli SUV'u EX90 tanıtıldı
Tanıtılan Volvo EX90 modeli tasarımı, teknolojileri ve 600 kilometreye varan menziliyle sınıfının en iddialı araçlarından biri olacak.
VOLVO’NUN BÜYÜK ELEKTRİKLİ SUV’U EX90 TANITILDI

Volvo'nun geçtiğimiz haftalarda kısım kısım gösterilen EX90 modeli, resmi olarak tanıtıldı ve bu araç tasarımıyla olduğu gibi teknolojileri ve konfor özellikleriyle de öne çıkmayı planlıyor.
Volvo'nun C40 ve XC40'tan da tanıdığımız tasarım diline sahip olan EX90 modelinin köşeli ama sportif tasarımını T şeklindeki farları, ince gündüz farları, yatay aydınlatma grubu ve bumerang şeklindeki stop lambaları zenginleştiriyor.
Batarya kapasitesi 111 kWh olan bu aracın ön ve arka aksında görev yapan elektrikli motorlar toplamda 408 HP güç ve 770 Nm tork üretiyor. EX90'ın performanslı versiyonu ise 517 HP güç ile 910 Nm tork sunuyor. 4 tekerlekten çekişli olan ve 600 km menzil sunan EX90'ın bataryaları 30 dakikada yüzde 10'dan 80'e kadar şarj oluyor.
EX90'ın ön camının üstünde bulunan Lidar, 250 metreye kadar tarama yapıyor ve ayrıca bu araçtaki kameralar, radar ve sensörler sayesinde yayalar, çocuklar, bisikletliler hayvanlar ve diğer nesneler daha detaylı olarak belirleniyor.
İç mekanda ise 14,5 inçlik devasa multimedya ekranı dikkat çekerken, standart 5G bağlantısı bulunacak. Ayrıca, Volvo'da bir ilk olan Dolby Atmos özelliğine sahip, yeni Bowers & Wilkins ses sistemi ve baş desteğine entegre hoparlörler yer alıyor.


EX90'da yaklaşık yüzde 15 geri dönüştürülmüş çelik, yüzde 25 geri dönüştürülmüş alüminyum ve 48 kilogram geri dönüştürülmüş plastik ve bio-tabanlı malzeme yer alıyor. Bu oran, otomobilde kullanılan toplam plastiğin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor ve bugüne kadar herhangi bir Volvo otomobilde kullanılan en yüksek orana karşılık geliyor.

Ayrıca bu araçta bulunan çift yönlü şarj özelliği sayesinde EX90, güç kaynağı yani jeneratör görevi görerek başka bir aracı veya elektrikli cihazları çalıştırıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.