otohaber_logo
Haberler
Sardunya'da Zafer Ogier'in
Dünya Ralli Şampiyonası'nda sezonun 7’nci yarışı Sardunya Rallisi'ni, Volkswagen Motorsport'un şampiyona lideri Fransız pilotu Sebastien Ogier kazandı.
Sardunya'da Zafer Ogier'in
WRC'de sezonun 7'nci ayağı Sardunya adasının başkenti olan Olbia'da düzenlendi. 16 etaplık İtalya Rallisi'nde 10'uncu etapta temposunu arttırarak, kalan 7 etabın 4'ünü kazanan Ogier, 3:22:57.9 saatlik derecesiyle bu yıl 4'üncü kez finişe ilk ulaşan isim oldu. Sardunya'da ilk zaferini alan Ogier bu sonuçla kariyerindeki 11'inci galibiyetini de elde etmiş oldu. Katar Ralli Takımı'nın Belçikalı sürücüsü Thierry Neuville, Ogier'in 1:16.8 dakika arkasında ikinci sırada yer alırken, bir diğer Volkswagen Motorsport pilotu Finlandiyalı Jari-Matti Latvala ise liderin 1:48 dakika gerisinde kürsünün son basamağına çıktı.
Eski Formula 1 pilotu Robert Kubica, WRC 2'deki 2'nci zaferini yine Sardunya'da kazanmayı başardı. Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir alt serisi olan WRC 2'de mücadele eden Kubica, Yunanistan'da ilk zaferini elde etmesinin ardından İtalya'da da bu seride en hızlı isim oldu. İtalya Rallisi'ni ilk sırada tamamlayan Kubica en yakın rakibi Al-Kuwari'ye 4 dk 17 sn fark attı. Ralliyi bu kategoride 3'üncü sırada tamamlayan isim Bertelli oldu. Bu arada rallinin ardından Robert Kubica'nın liderliğine rağmen yarıştan çekilme konusunda organizatörleri tehdit ettiği ortaya çıktı. Haberlere göre Kubica, ilk günün ardından kendisinden önce başlayan sürücü ile arasında 1 dk boşluk olmaması halinde çekileceğine dair organizatörlere ultimatom verdiği ortaya çıktı. Ogier, bu sonuçla pilotlar klasmanında puan farkını iyice açtı. Sıralamada 154 puanla zirvede yer alan Ogier, en yakın rakibi olan takım arkadaşı Latvala'ya 64 puan fark attı.

Polo ile rallilerde fırtına gibi esen VW, 220 puanla şampiyonanın zirvesinde yer alırken, pilotlar kategorisinde Ogier zirvede.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.