otohaber_logo
Haberler
Mini Cooper SE Convertible tanıtıldı
Mini Cooper SE menzil konusunda olmasa da keyif konusunda en iyi elektrikli otomobillerden biri ve Mini Cooper SE Convertible bu çekiciliği açık hava keyfi ile birleştiriyor.
Mini Cooper SE Convertible

Mini Cooper SE elektrikli otomobil dünyasında menzil yerine sürüş keyfi ile fark yaratan bir model. Mini Cooper SE'nin 2022 yazında bir "one-off" yani tek örnek olarak tanıtılan konseptten sonra seri üretim onayı alan haliyle tanıtıldı. Mini Cooper SE Hatch gibi elektrikli bir otomobil olduğunu belli eden tasarım detaylarına sahip olan Mini Cooper SE Convertible sadece Enigmatic Black ve White Silver renk seçeneklerine sahip ve 999 adet üretilecek.



Mini Cooper SE Convertible çevreci üretimle ortaya çıkıyor

Ön ızgara çerçevesi, yan stoplar, far ve stop çerçevesi ile kapı kollarında kontrast renk olarak Resolute Bronze tercih edilirken Mini Cooper SE Hatch'ten tanıdığımız 17 inçlik Electric Power Spoke jantlar Mini Cooper SE Convertible'da da karşımıza çıkıyor. Jantların üretiminde yeşil enerji ve yüzde 100 ikincil alüminyum kullanılması sayesinde üretim aşamasındaki karbondioksit salımı ciddi oranda azaltılıyor.



Mini Cooper SE Convertible teknik özellikleri

3850 mm uzunluk, 2495 mm aks mesafesi, 1727 mm genişlik ve 1427 mm yükseklik değerleri sunan Mini Cooper SE Convertible bu yönden sabit tavanlı kardeşi ile aynı boyutlara sahip. 160 litrelik bagaj hacmiyse hatchback versiyondan 51 litre daha küçük. Önde konumlandırılan 184 HP gücündeki elektrikli motorun ihtiyaç duyduğu enerji 32,6 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryadan sağlanıyor. WLTP menzili 201 km olarak açıklanan Mini Cooper SE Convertible 0-100 km/s hızlanmasını ise 8,2 saniyede tamamlıyor.




Mini Cooper SE Convertible kokpit

Mini Cooper SE Convertible iç mekanında bir Mini olduğunu belli eden tüm tasarım detaylarını barındırırken ısıtmalı ve baldır destekli spor koltuklar standart olarak sunuluyor. Parlak siyah yüzeyler, fosforlu sarı dekorlar ve ambiyans aydınlatması modelin özellikleri arasında yer alırken otomobilin eDrive özelliği sürücüye menzil, şarj gibi elektrik odaklı bilgi akışı sağlıyor. Geleneksel katlanabilir kumaş tavanın ön kısmı geriye kayarak "açılabilir tavan" özelliği de sunulurken, tavanın tamamen katlanma işlemi 30 km/s hıza kadar gerçekleşiyor.





Mini Cooper 5 Kapı YouTube İncelemesi


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.