otohaber_logo
Haberler
Yenilenen Hyundai Kona Türkiye’de
Tamamen yenilenen Hyundai Kona, üç farklı motor seçeneğiyle ve 1.612.000 TL’den başlayan fiyatlarıyla bayilerde yerini aldı.
Yenilenen Hyundai Kona Türkiye’de

Türkiye’de satışa sunulan ikinci nesil Hyundai Kona tasarımı, teknolojileri ve büyüyen boyutlarıyla daha çekici bir model oldu. Kona’da 1.0 T-GDi, 1.6 Hibrit ve 1.6 T-GDi motor seçenekleri yer alıyor. Tamamen elektrikli Kona modeli ise yılın son çeyreğinde satışa sunulacak.

Hyundai Kona 1.0 T-GDi Elite                  1.612.000 TL

Hyundai Kona 1.6 Hibrit                          1.795.000 TL

Hyundai Kona 1.6 T-GDi N Line               1.826.000 TL

1 / 9

Yeni Hyundai Kona

Yeni Hyundai Kona

Yeni Hyundai Kona’nın köpek balığını andıran yüzü dinamik görünmesini sağlarken D sütunu eğimi (bagaj kapağı) eğimi, çamurluk tasarımları ve 18 inçlik jantları sayesinde daha fazla dikkat çekiyor. 

2 / 9

Yeni Hyundai Kona'nın boyutları büyüdü

Yeni Hyundai Kona'nın boyutları büyüdü

Birinci nesline göre uzunluğu 145 mm artarak 4350 mm olan yeni Kona’nın genişliği de 1800 mm’den 1825 mm’ye çıktı. 

3 / 9

 

4 / 9

Yeni Hyundai Kona’nın iç mekanı

Yeni Hyundai Kona’nın iç mekanı

Hyundai Kona’da 12,3 inçlik çift ekran yer alıyor. Ayrıca direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen elektrikli vites kolu, bardak tutucular, büyük çantalar için saklama gözleri ve geniş orta konsol da bu araçta öne çıkıyor. Büyüyen açılır tavan da iç mekana daha fazla ferahlık hissi katıyor. 

5 / 9

Yeni Kona daha fazla iç hacim sunuyor

Yeni Kona daha fazla iç hacim sunuyor

Yeni nesil Kona’nın 2660 mm’lik dingil mesafesi, önceki nesline göre 60 mm arttı. Bu sayede araç içinde 77 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Ayrıca ikinci sıradaki koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesi var. Omuz mesafesiyle oldukça iddialı olan Kona’da sadece 85 mm kalınlığında ince ve sert koltukları yer alıyor. Yeni Kona’da standart siyah döşeme var. Ayrıca N Line versiyonu da kırmızı dikişleri ve gri iki tonlu seçeneğiyle satışa sunuluyor. Sürücü ve ön koltuktaki yolcu için iki USB-C şarj girişi ile 12 Voltluk elektrik prizi bulunuyor. Arkadaki yolcular için 2 adet USB-C şarj cihazı var. 

6 / 9

Motor ve şanzıman seçenekleri

Motor ve şanzıman seçenekleri

Yeni Hyundai Kona’nın giriş modelinde 120 HP gücünde 1.0 litrelik T-GDi motorla birlikte DCT şanzıman yer alıyor. Daha fazla performans isteyenler için 198 HP gücündeki 1.6 T-GDi N Line seçeneği sunuluyor. Kona’nın hibrit seçeneği 141 HP sistem gücüne sahip ve bu araçta 6 ileri çift kavramalı şanzıman (DCT) görev yapıyor. Elektrikli Kona ise 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

7 / 9

Yeni Hyundai Kona’nın bagajı

Yeni Hyundai Kona’nın bagajı

Yeni Kona’da 466 litre bagaj hacmi var ve arka koltuklar tamamen katlandığında 1.300 litreye kadar yükleme hacmi elde ediliyor. Ayrıca Kona’da özelleştirilebilir akıllı elektrikli bagaj kapağı yer alıyor. Bu özellikte sürücü bagaj kapağının açılma yüksekliğini ve hızını bilgi-eğlence sistemi ekranından ayarlayabiliyor. Bir diğer seçenek olarak da bagaj kapağının tercih edilen yükseklikte açılması için kapatma düğmesine üç saniye boyunca basması yeterli oluyor. 

8 / 9

Yeni Hyundai Kona’da görev yapan güvenlik sistemleri

Yeni Hyundai Kona’da görev yapan güvenlik sistemleri

Yeni Kona’da ön çarpışma önleme asistanı (FCA), şeritte kalma asistanı (LKA), kör nokta çarpışma önleme asistanı (BCA), güvenli çıkış uyarısı (SEW) gibi gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) bulunuyor. Ayrıca akıllı hız limit yardımı (ISLA), sürücü dikkat uyarısı (DAW), kör nokta görüntüleme asistanı (BVM), uzun far yardımı (HBA), akıllı hız sabitleme kontrolü (SCC) ve şerit takip asistanı (LFA) gibi güvenlik özellikleri de yer alıyor. Bu araçta güvenli park manevrası için de çevre görüş monitörü (SVM), arka çapraz trafik çarpışma önleme asistanı (RCCA), ileri-yan-geri park mesafe uyarısı (PDW), geri görüş kamerası gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler sunuyor. Ayrıca Kona’nın hibrit versiyonunda uzaktan akıllı park yardımı (RSPA) özelliği de yer alıyor. 

9 / 9

Hyundai Kona Hibrit’in aktif hava kanatları (AAF)

Hyundai Kona Hibrit’in aktif hava kanatları (AAF)

Kona Hibrit’te bulunan aktif hava kanatları (AAF) otomobilin rüzgar direnç katsayısının azalmasını sağlarken görünümünü de zenginleştiriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.