otohaber_logo
Haberler
Sıra dışı bir konsept Ariel Hypercar
Konsept olarak tanıtılan Ariel Hypercar hafifliği, performansı ve teknik özellikleriyle hem sıra dışı, hem de ilginç bir model olacak.
Sıra dışı bir konsept Ariel Hypercar

Atom, Nomad ve Ace modelleriyle sıra dışı araçlar üreten İngiliz Ariel markasının tanıttığı Hypercar isimli konseptinde alüminyum şasi ve karbon fiber karoser yer alıyor. Bu araçta arkadan itişli ve 4 tekerlekten çekişli iki farklı seçenek bulunacak.

4 tekerlekten çekişli yani 4 elektrikli motora sahip Hypercar toplamda 1.188 HP güç ve 1800 Nm tork sunuyor. 0-96 km/s hızlanmasını 2,09 saniyede, 0'dan 160 km/s'ye ise 4,4 saniyede ulaşan bu aracın 241 km menzil sunduğu belirtiliyor. Sıra dışı konseptte 62 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalar yer alıyor. Sürüş anında bataryaların şarj olması için araçta 35 kW (48 HP) gücünde gaz türbini de görev yapıyor.Hypercar'da bulunan bir elektrikli motor ise 295 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. İki elektrikli motora sahip yani arkadan itişli model ise 590 HP güç ve 900 Nm tork sunuyor. Diğer tarafta Hypercar bu konseptin adı, üretim versiyonun farklı bir isim alabileceği belirtiliyor ve aracın 18 ay sonra satışa sunulacağı söyleniyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.