Sayın Mansur ALA,
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35'inci maddesi uyarınca muayene süresi geçirilen araçlardan, geçirilen her ay için yüzde 5 fazla muayene ücreti tahsil edilir. Bu cezalardan tahsil edilen tutarların tamamı Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılır. Yasalar gereği gecikmeler 30 günlük dilimler halinde olur. 1 günlük veya 10 günlük gecikme 1 aylık gecikme olarak değerlendirilmektedir. TÜVTURK araç muayenesinde, lastiklerin diş derinlikleri kontrol edilir. Lastiklerin diş derinliği 1.6 mm'nin altındaysa araç muayeden kalır. Lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak düzeyde yıpranma ya da hasar varsa "Ağır Kusur" olarak muayene raporu tutulur. Ancak lastik desenlerinin farklı olması "Ağır Kusur" olarak sayılmaz. Araç muayenesi yapılırken jantların çelik ya da alaşım olup olmadığına bakılmaz. Araç üzerinde bulunan jantların araçla uygunluğu kontrol edilir. Jant ölçüleri araca uygunsa aracın muayenesi onaylanır.
Haberler
Muayene gecikmelerinde neden yüzde 5 fazla ücret alınıyor?
Araç muayenesinin süresi bittikten sonraki gecikmelerde neden yüzde 5 daha fazla ücret alınıyor? Bir günlük gecikme için 1 aylık fazla ücret alınması doğru mudur? Araç lastikleri hangi durumlarda araç muayenesinden geçmez ya da ağır kusurlu sayılır? Ayrıc
- 8 Aralık 2009
Otomobil dünyasının en güvenilir bilgi kaynağı
Otomobil dünyasındaki tüm önemli gelişmeleri, doğru ve tarafsız şekilde okura ulaştıran otohaber dergisi yılda 12 sayı çıkan tek otomotiv dergisidir. Yıl boyunca çıkardığı birçok ek yayınla otomobil dünyasına dair her konuda okuruna zengin bir içerik sunar. Elektrikli ve hibrit otomobillerden safkan spor otomobillere, klasik ve antika taşıtlardan SUV ve crossoverlara uzanan zengin bir özel yayın çeşitliliği sunan otohaber dergisi ayrıca yıl boyunca gerçekleştirdiği test ve karşılaştırmaları da Test Yıllığı dergisinde bir araya topluyor.
e-Bülten aboneliğimize kayıt olmak için e-posta adresinizi giriniz.