Michelin, Türkiye’deki seçkisine ilk kez İzmir ve Bodrum’u da dahil etti. Restoran seçimleri, rehberin İstanbul’daki ikinci seçkisi ile birlikte 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek özel bir törenle duyurulacak.
Türkiye’de Ege ve Akdeniz mutfak geleneklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri de barındıran İzmir ve çevresi şarap rotalarından biri olan Urla ilçesi de dahil olmak üzere, gastronomi anlamında geniş seçenek sunuyor. Gastronomik ve yeni moda restoranlardan modern kafelere, geleneksel ve popüler yemek mekanlarına kadar İzmir, yemek çeşitliliği ile kendini ispatlıyor. Genellikle geçmişin mirasını modern bir şekilde yorumlamaya hevesli yerel genç şefler tarafından işletilen çok sayıda restoran, Ege lezzetleri, taze balık ve zengin meze çeşitleri sunuyor.
Muğla ilinde yer alan en ünlü Türk turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum ise, otantik ve deniz lezzetleri ile ünlenen Türk restoranların yanında, Asya ve İtalyan mutfaklarıyla da adından bahsettiriyor. Burada yer alan lüks tatil köyleri, yetenekli olmasının yanı sıra en iyi yemek deneyimini de içlerinde barındırıyor.