otohaber_logo
Haberler
Lüks sınıfın yeni çevrecisi
Yakıt verimliliğine en fazla önem veren üreticiler arasında yer alan BMW, lüks sınıfta tasarruf ve çevrecilik için yeni ActiveHybrid7 modeline güveniyor.
Lüks sınıfın yeni çevrecisi

Son dönemde üreticilerin özellikle lüks sınıfta çevrecilik adı altında daha çok imajlarını cilalamak için üzerinde durmaya başladıkları hibrid modeller arasına son katılan model BMW ActiveHybrid 7 oldu.

4.4 lt'lik çift turbo beslemeli benzinli V8'e eşlik eden 20 HP gücündeki elektrikli motordan oluşan hibrid ünitenin toplam gücü 465 HP iken maksimum tork değeri 700 Nm. C sütunu ve bagaj kapağındaki logolarla kendini belli eden ActiveHybrid7, 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlarken, çevreci lüks sedanın maksimum hızı 250 km/s'de sınırlandırılmış. Yakıt tüketimini kontrol altında tutabilmek için start-stop sistemiyle donatılan ActiveHybrid7'nin ortalama yakıt tüketimi 9.4 lt/100 km olarak açıklanıyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek olan araç, BMW'nin diğer hibrid modeli X6 ActiveHybrid'ten farklı olarak sadece elektrik enerjisiyle yol alamıyor. Bu durumun en büyük sebebiyse ağırlık ve maliyet kaygılarından dolayı NiMH yerine düşük kapasiteli lityum-iyon akülerin tercih edilmesi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.