otohaber_logo
Haberler
Kia'nın yeni aile otomobili
Frankfurt Otomobil Fuarı'nda önemli yeniliklere imza atacak olan Kia, Venga ile aileleri ve şehirli tüketicileri hedefliyor.
Kia'nın yeni aile otomobili

Yeni yapılanması kapsamında Avrupa pazarına eskisine göre çok daha fazla önem veren ve yeni modellerini tasarlarken Avrupalı tüketicilerin beklentilerini ön planda tutan Kia, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yeni küçük MPV'sini sergileyecek. Güney Koreli üreticiyi küçük MPV sınıfında temsil edecek olan Venga, Kia'nın fuardaki tamamen yeni 2 modelinden ilki. Cenevre Fuarı'nda sergilenen No:3 konseptinin seri üretim hali olan Venga 4.068 mm'lik uzunluğuyla oldukça küçük sınıf sınırlarındayken, aracın 2.615 mm'lik uzun dingil mesafesi ve 1.600 mm'lik yüksekliği dikkat çekici. Bir tasarım harikası olmasa bile göze hoş gelen ve modern görünen araçta güçleri 75 HP ile 115 HP arasında değişen benzinli ve dizel motorlar kullanılacak. İspanyolca "gelmek" ve "hadi" anlamlarına gelen Venga kelimesiyle dinamik bir algı yaratmak isteyen Kia dinamizmin yanında tüm motor seçeneklerinde sunulan start-stop sistemiyle çevrecilik ve tutumluluk iddiası da taşıyor. 2010'un ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan aracın fiyatı hakkında kesin bir bilgi yok

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.