otohaber_logo
Haberler
Formula 1 İspanya GP’si
Hamilton’ın diskalifiye edilmesiyle ilk cebe yerleşen Venezüellalı pilot, kariyerinin ilk damalı bayrağını Barcelona'da gördü.
Formula 1 İspanya GP’si

Motorsporlarının keyfinin hala yaşandığı ülkelerden biri olan İspanya'da koşulan GP'de gözler eski şampiyonlardayken birinciliği farklı bir isim aldı. Venezüella pilot Maldona'da kariyerinin zirvesine çıktı. Williams-Renault ise 2004 Brezilya'dan sonra ilk kez damalı bayrağını herkesten önce gördü. Maldonado, ilk sırada başladığı ve bir süre de olsa yerini kaybettiği yarışı Alonso'nun tüm baskısına rağmen ilk sırada bitirmeyi başardı. GP'de Ferrari pilotu Fernando Alonso ikinci, Lotus- Renault pilotu Kimi Raikkonen ise üçüncü oldu. Önce Hamilton'ın başına gelenlerden bahsedelim. Sürprizlerle dolu haftasonunun en can alıcı noktalarından biri, korkunç bir operasyon hatası yapan McLaren'in, Hamilton'ın pole pozisyonunu harcamasıydı. Kurallara göre antrenman seanslarının sonunda mekanik bir arıza veya kaza olmadığı müddetçe otomobillerin kendi motor güçleriyle kapalı parka geri dönmesi ve depoda minimum 1 litrelik benzinin bulunması gerekiyor. Yani McLaren, depoya 2 litre daha benzin koysa biraz daha zaman kaybıyla da olsa pole'da kalmaya devam edebilirdi. Bir önemli detay da Q3'te takımların lastik saklamak için kimsenin tura çıkmamasıydı. Yarışın başlamasıyla Alonso liderliği aldı. İlk turlar sakin ve olaysız geçti. Ancak 14'üncü turda Schumacher, Bruno Senna'ya arkadan çarpınca iki pilot da yarış dışı kaldı. İyi bir pitstop stratejisi yapan Maldonado 27'nci turda Alonso'yu geçmeyi başardı. Ancak sol arka lastiğindeki sorun nedeniyle pite giren Maldonado, zaman kaybetti ve piste ikinci sırada döndü. Raikonen'in pite girmesi üzerine tekrar liderliği ele geçiren Maldonado, Alonso'nun baskısına karşılık verdi ve damalı bayrağı gören ilk pilot oldu. Böylece F1'de sezonun beşinci yarışı da farklı bir takım ve farklı bir pilotun birinciliğine sahne oldu. Venezüellalı pilot, Williams takımına da 132 yarış sonra zafer sevinci yaşattı. Williams takımı son Grand Prix birinciliğini 2004 yılında Brezilya'da Juan Pablo Montoya ile kazanmıştı. Yarışın hemen ardından Williams garajında çıkan ve 31 kişinin yaralandığı yangın ise gerçekten korkuttu. F1'de şimdi gözler Monaco GP'sinde.

Maldonado'nun ilk zaferini Williams garajında çıkan yangın gölgeledi. Takımlar yangına müdahale ettiler.

FIA F1 Dünya Pilotlar Klasmanı

Sıra Pilot Otomobil Puan
1 Sebastian Vettel Red Bull 61
2 Fernando Alonso Ferrari 61
3 Lewis Hamilton McLaren 53
4 Kimi Raikkonen Lotus 49
5 Mark Webber Red Bull 48

FIA F1 Dünya Takımlar Klasmanı

Sıra Takım Puan
1 Red Bull Racing 109
2 Vodafone McLaren 98
3 Lotus F1 Team 84
4 Scuderia Ferrari 63
5 Mercedes AMG Petronas 43

İspanya GP'si Genel Klasmanı

Sıra No Pilot Takım Tur Sayısı Zaman Grid
1 18 Pastor Maldonado Williams-Renault 66 1:39:09.145 1
2 5 Fernando Alonso Ferrari 66 +3.1 sn 2
3 9 Kimi Raikkonen Lotus-Renault 66 +3.8 sn 4
4 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 66 +14.7 sn 3
5 14 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 66 +64.6 sn 9

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.